Fruitcorso, Appelpop, Woodstock a/d Waal & Rock & Blues Tussen de Dijken

Ieder jaar in september vinden het Fruitcorso en Appelpop plaats. Dit zijn de grootste evenementen van Tiel, die ieder jaar duizenden bezoekers trekken. Minicamping Tussen de Dijken ligt op loopafstand van zowel het Fruitcorso als Appelpop. De camping biedt dan ook campingplaatsen aan voor bezoekers van deze evenementen.

Maar reserveer op tijd, want vol is vol!

Het fruitcorso
Het fruitcorso is een evenement dat in het derde weekend van september plaats vindt in Tiel. In dit evenement staat een stoet van praalwagens (welke zijn opgebouwd uit fruit, groenten en zaden) centraal. Deze wagens worden gebouwd door vrijwilligers uit Tiel en omstreken.

Het fruitcorso is niet alleen een optocht met mooie praalwagens, het is tevens een wedstrijd. Er is een professionele jury die de wagen op vier clusters beoordeelt, namelijk: vormgeving en gedurfdheid, kleur, productgebruik en afwerking en algemeen. Tijdens de optocht beoordeelt de jury de wagens, en aan het einde van de optocht wordt bekend gemaakt welke wagen er heeft gewonnen.

Het fruitcorso vindt dit jaar voor de 57e keer plaats. Dit jaar wordt het evenement gehouden op zaterdag 16 september.

Tijdens de expositiedagen op 16, 17 en 18 september kun je op je gemak de corsowagens bekijken, maar ook de Fruitcorsofair bezoeken met gezellige terrassen. Een echte aanrader!

Meer informatie over het fruitcorso kunt u vinden op https://www.fruitcorso.nl/

Appelpop
Appelpop is een tweedaagse popfestival dat in het tweede weekend van september gehouden wordt. Appelpop wordt georganiseerd door Stichting Muziekstad Tiel (SMT). Appelpop is het grootste gratis popfestival van Nederland en vindt plaats op de Waalkade.

Appelpop begon ooit als een extraatje tijdens het fruitcorso. De eerste editie van Appelpop vond plaats in 1992. De reacties van de bezoekers en de pers waren zeer enthousiast, waardoor het festival opnieuw werd georganiseerd. Zo groeide Appelpop uit tot een professioneel festival en kreeg het nationale bekendheid.

Vandaag de dag bestaat het festival uit 3 podia; het hoofdpodium in de grote tent, het Brunotti podium en het McBlossom podium. In 2013 trok Appelpop ongeveer 150.000 bezoekers.
Op het festival staat altijd een festivalmarkt. Ook zijn er veel verschillende eetkraampjes en barren. Het festival heeft ook een eigen merchandise stand, waar ze o.a. polsbandjes, sweaters, t-shirts en telefoonhoesjes van het festival verkopen.

Dit jaar vindt Appelpop plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 september. Meer informatie over Appelpop en het programma staat op https://www.appelpop.nl/

Woodstock aan de Waal
Sinds juni 2011 wordt Woodstock aan de Waal georganiseerd. Dit is een gratis festival dat gebaseerd is op het Amerikaanse Woodstockfestival in 1969. Op dit festival spelen vooral bands die nummers doen uit de jaren zestig. Het festival is geheel in “flowerpower”-stijl.

Dit jaar vindt Woodstock aan de Waal plaats op 24 en 25 juni. Meer informatie over Woodstock aan de Waal en het gehele programma kunt u vinden op https://www.woodstockaandewaal.nl/

 

 

 

Rock & Blues Tussen de Dijken

Dit gratis festival Rock & Blues Tussen de Dijken wordt voor de 2e maal georganiseert op het terrein van de Minicamping Tussen de Dijken in Tiel.

Op dit moment zullen de volgende bands optreden; we beginnen met :

  • Chewy’s Wish een 3 mans rockband olv. Jan Palthe,
  • Double D Debbie een bekende rock & bluesband uit de Betuwe,
  • Troopers een nieuwe Rockband uit Tiel die voor de eerste maal optreden ,
  • Rob Orlemans and Halfpastmidnight, een rockband van het eerste uur,
  • AJ Plug, op dit moment de beste bluesband van Nederland
  • En we sluiten af met Stetus Kwoo, een Status Quo coverband uit de jaren 90 die speciaal voor dit festival nog éénmaal zullen optreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top