Rock & Blues tussen de Dijken 2019

Dit gratis festival
Rock & Blues Tussen de Dijken
wordt voor de 4e maal georganiseerd op het terrein van
Minicamping Tussen de Dijken
in Tiel.

Optrededende bands zijn!!

Rootbag with Big Pete
Guns N’Roses by Slash N’Roses
The Robbert Fossen Band
Gino & The Bulldoze Band
Julian Sas
Troopers


Rootbag with Big Pete
RICHARD VAN BERGEN’S ROOTBAG is een trio geïnspireerd door hypnotiserende blues uit de Mississippi Delta, sexy grooves uit New Orleans en swampy R & B. Deze band mixt het allemaal samen tot een Rootbag-stijl gumbo-soep. Rauw, intens, soulvol en groovy.
Gevormd in 2010 met Dick Wagensveld op bas en Jeroen JJ Goossens op drums.
In 2016 won de band de Dutch Blues Award voor beste band 2015. In september 2017 bracht de band een tweede album uit met de titel “Walk On In” op het Belgische Naked / Donor-label. Het album werd zeer goed ontvangen en kreeg geweldige recensies over heel Europa.
Speciaal voor het festival zal Pieter ‘Big Pete’ van der Pluym als speciale gast spelen met Rootbag. Het is geen geheim dat hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste blues / roots-mondharmonicaspelers in de wereld van vandaag.

Optreden 13.15 tot 14.30 uur


GUNS N’ ROSES BY SLASH N’ ROSES
Slash N’ Roses bestaat uit 5 gepassioneerde en ervaren rockers die technisch op het hoogste niveau alle wereldhits en de beste albumsongs van de Amerikaanse superband Guns N’ Roses tot in de perfectie weten neer te zetten. Naast de vele muzikale hoogstandjes weet de band ook met hun dynamische podiumperformance het publiek van begin tot het eind ‘bij de strot te pakken’ en zo mee te nemen in de ultieme ‘Guns N’ Roses Experience’. Paradise City, November Rain, Sweet Child O’Mine, Welcome To The Jungle zijn slechts enkele wereldhits die voorbij komen tijdens een concert van Slash N’ Roses. Met sensationele optredens op de mooiste locaties zoals o.a. Paradiso, 013 Tilburg, Stadion SilverDome Zoetermeer, Effenaar Eindhoven en Metropool Hengelo is deze topband met recht dé tribute-sensatie van 2018!

Optreden 15.00 tot 16.00 uur


 

The Robbert Fossen Band

The Robbert Fossen (Blues) Band bestaat al sinds 2006 en heeft diverse bezettingen gekend. De stijl en het repertoire waren veelal gebaseerd op de Chicago Blues, maar de band zoekt nu veel meer de breedte op. Er zijn er in de Robbert Fossen Band ook soul-, gospel- en rhythm; blues invloeden te horen. In de basis is de band 5-koppig, maar voor de live shows uitbreidbaar tot 12 man / vrouw. Zelfs als trio (Robbert Fossen, Lothar Wijnvoord en Ivan Schilder) kunnen ze hun mooie combi van stijlen spelen; voor kleinere speellocaties.
In de band maar liefst drie Blues Award winnaars; Robbert Fossen (beste blueszanger), Pascal Lanslots (beste organist) en Eduard Nijenhuis (beste drummer). Daarnaast heeft Robbert twee keer de Dutch Blues Challenge gewonnen en Nederland vertegenwoordigd op de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis, alwaar hij als eerste en enige Nederlander ooit de finale behaalde.
Met de nieuwe stijlkeuze is de band een andere weg ingeslagen en veel breder inzetbaar dan alleen binnen het bluescircuit. Bedrijfsfeesten, privéfeesten, theatershows, beurzen, in/outdoor evenementen, eigenlijk overal kan de Robbert Fossen Band ‘het publiek’ meenemen op een muzikale reis langs de brandhaarden der Amerikaanse muziekgeschiedenis. Een muzikale reis van Chicago naar New Orleans en weer terug…
– Robbert Fossen Zang, gitaar, harmonica
– Lothar Wijnvoord Gitaar
– Pascal Lanslots Hammond Orgel
– Jan Markus Bas
– Eduard Nijenhuis Drums

Optreden 16.30 tot 17.30 uur


Gino & The Bulldoze Band

Gino Buysrogge is een begrip in de Zeeuwse muziekwereld en ook ver daarbuiten. Naast muziekdocent aan het Goese Lyceum is hij bijzonder actief op veel muzikale fronten. Hij speelde aanvankelijk in coverbands maar uiteindelijk in professionele begeleidingsbands van o.a. Albert West, George Baker en Peter Koelewijn. In 1989 richtte hij Gino and the Bulldoze Bluesband op, aanvankelijk om blues concerten te geven (zoals de band dat nog steeds doet) maar uiteindelijk is de naam veranderd in Gino and the Bulldoze Band, omdat het ook leuk is om 60s,70s,80s rock-covers te spelen.
Gino trad met zijn band op in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Ierland maar ook landen als China, Korea en Singapore. De Bulldozers speelden op talloze festivals en deelde de affiches met De Dijk, Blöf en de Golden Earring. In het bluescircuit heeft de band naam gemaakt om internationale toppers als Ana Popovic, Ian Siegal, Matt Scofield, Snowy White, Julian Sas en Ted Oberg te begeleiden.

In de loop de jaren is de bezetting wel wat veranderd maar de constante factoren na 25 jaar ‘bulldozen’ zijn nog steeds: een band die staat als een huis , passie en enthousiasme, goede muziek, en een zeer trouw en tevreden publiek!

De huidige bezetting bestaat uit:
Gino Buysrogge (gitaar/zang)
Jeroen Polderman (drums)
Jef Bakker ( bas)

Optreden 18.00 tot 19.15 uur

 

 

 


Julian Sas
Julian Sas zit dit jaar 25 jaar in het vak en is in zijn genre één van de grootste artiesten die Nederland ooit heeft voort gebracht en als gitarist behoort hij tot de absolute top van Europa. Julian werd in 2016 en 2017 door lezers en recensenten van Bluesmagazine uitgeroepen tot beste bluesmuzikant uit de Benelux.
Julian Sas maakte naam en faam met een reeks ijzersterke albums, maar vooral als live artiest. Zijn album “Feelin’ Alive” (2017) werd door critici gezien als zijn beste live plaat tot nu toe. Sas is geïnspireerd door legendarische muzikanten zoals Jimi Hendrix, Jeff Beck en Johnny Winter. In april wordt zijn nieuwe album: Stand Your Ground uitgebracht en start hij ook de gelijknamige tour. Samen met zijn band staat de sympathieke gitarist keer op keer garant voor een authentieke bluesshow.

Optreden 19.45 tot 21.00 uur


Troopers
De organisatie kon er niet onderuit komen om ook dit jaar het festival af te laten sluiten door de Troopers, die inmiddels de bijnaam hebben gekregen van de Band Tussen de Dijken, na hun prachtige optreden bij de vorige editie.
Troopers is een rauwe, energieke coverband waar je simpelweg niet omheen kunt. Maak je klaar voor vijf gemotiveerde mannen die je met schreeuwen…de gitaarsolo’s en stevige vocals naar ruigere sferen brengen! De stijl van Troopers is classic metal en hardrock gemixed met wat modernere rock en powerbalads.

Optreden 21.30 tot 23.00 uur


 

Top