2020

Met de huidige Covid-19 maatregelingen en wij niet verwachten dat er een versoepeling plaats zal vinden,
moeten wij helaas ook ons festival cancelen.
Niet getreurd, gezond blijven en op naar
17 juli 2021
5e editie Rock & Blues Tussen de Dijken.

[ezcol_1half]

[/ezcol_1half]

[ezcol_1half_end]

Dit festival
Rock & Blues Tussen de Dijken
wordt voor de 5e maal georganiseerd op het terrein van
Minicamping Tussen de Dijken
in Tiel.

Optredende bands zijn:
Down by the Jetty
The Wish
Eightball Boppers
Volatist
Leif de Leeuw
Undercover
[/ezcol_1half_end]


[ezcol_1half]
Down by the Jetty


[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]
Aanvang 14.00 uur Down by the Jetty
Down by the Jetty is een energieke, door Britse pub rock scene beïnvloedde, rhythm and blues band met de ‘Feelgood Factor’. Deze 4 ervaren muzikanten hebben elkaar via een omweg, van blues, rock tot rock and roll en Nederlandstalige formaties, in deze bezetting gevonden en delen sinds februari 2016 hun passie voor de pub rock via diverse podia door heel Nederland. Het ontstaan Eind 2015 kwam door het uiteenvallen van een eerdere formatie het initiatief om vanuit de pub rock gedachte een nieuwe band te starten en zo werd in februari 2016 Down by the Jetty geboren.
[/ezcol_1half_end]In januari 2018 kwam er een wisseling van gitarist en werd er na een auditieronde de gitarist Rodger Sperwer, bekend van o.a. de Amersfoortse band Blueswheel, als nieuw bandlid aangetrokken. Samen met Hennie Boons, drummer van het eerste uur van de in 1985 opgerichte Limburgse band; Rowwen Hèze, vormt Martijn Apituley,(High Traditional – Marcel Scherpenzeel Band), de basis van dit dynamische viertal. Joni Simon Peña wakkert als frontman samen met Rodger Sperwer het vuur in de frontlinie aan.


[ezcol_1half]
The Wish

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

Aanvang 15.30 uur The Wish
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui.
[/ezcol_1half_end]


[ezcol_1half]
Eightball Boppers

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

Aanvang 17.00 uur Eightball Boppers

De rockabilly band Eightball Boppers uit Mill is sinds 1 januari 2004 operationeel. In de bezetting met bas , drums en twee gitaren spelen ze de mix van rock-‘n-roll en hillbilly op geheel eigen wijze. Naast de meer dan 100 covers die op het repertoire staan spelen de Eightball Boppers een groot aantal eigen nummers , natuurlijk geheel in vijftiger jaren stijl. De favoriete thema’s zijn dan drank, vrouwen, auto’s, macho’s en ego’s.
Tijdens live-optredens speelt 8BB de nummers strak achter elkaar door, maar als de sfeer ernaar is, is er ook tijd voor slap geouwehoer, totdat er iemand uit het publiek ‘SPEULE!!!’ roept. Dat is dan direct het sein om weer flink van leer te trekken. [/ezcol_1half_end]

De sfeer bij de band is meestal ongedwongen, zodat het publiek zich niet bezwaard voelt om op het podium mee te gaan brullen of dansen. De Eightball Boppers spelen niet alleen elektrisch versterkt, maar komen ook uitstekend uit de verf tijdens akoestische sets, dus geheel onversterkt (unplugged). Dan komt de pure rock-‘n-roll spirit compleet met harmonieuze zangpartijen tot uiting.
De Eightball Boppers zijn er niet op uit om alles 100% vintage te doen. Bijvoorbeeld is hun apparatuur gewoon hedendaags, hoewel er wat retro-elementen in zitten, zoals de Shure microfoons, de hollow-body gitaren en de zelfbouw-cocktaildrumset. Verwacht van de Eightball Boppers geen kunstjes met de contrabas: Henk speelt op een originele full-size ‘bull-fiddle’, die veel te zwaar is om mee rond te hupsen en veel te mooi geairbrusht om te beschadigen.
Sterk punt van de Eightball Boppers is dat ze zich overal aanpassen aan de situatie. Staan ze op straat in een winkelcentrum te spelen? Dan mag het publiek liedjes roepen. Zelfs bij de gekste verzoekjes weten de Boppers er nog wat van te maken. Tot het moment dat iemand vraagt om Anita Meijer (echt gebeurd!); dan zakt hun de boks af en gaan ze uit baldadigheid een lomp, wild nummer spelen.
Het repertoire is zó omvangrijk dat 8BB voor elk optreden de setlijst kan aanpassen en er telkens een unieke gebeurtenis van maakt. Speelt de band op een festival voor typisch rockabilly publiek? Dan worden de meest obscure liedjes uit de jaren vijftig tot leven geroepen, die vaak meerstemmig ten gehore worden gebracht. Is er een auto- of motorshow? Dan staan de stevigere tracks op het programma, met als onderwerpen ronkende big blocks, falende remmen of gevaarlijke routes. Is de gelegenheid een bruiloft of een personeelsfeest? Dan komt het zogenaamde ‘kermisrepertoire’ te voorschijn, inclusief alle bekende gouwe ouwe van Elvis, Chuck Berry, Jerry Lee Lewis en Bill Haley. Bovendien hebben de Boppers een aantal klassiekers in een rockabilly jasje gegoten, zoals Smoke on the Water, Whole Lotta Rosie, Autobahn, Rehab, Fever, Ace of Spades en meer. Hoe het ook zij; bij elk optreden weten de Eightball Boppers het publiek aan het swingen te krijgen.

Bezetting:
Bert Damink lead guitar / Henk Honing contrabas, vocals / Willy Cornelissen rhythm guitar, vocals / Martijn Willems drums, vocals


[ezcol_1half]
The Volatist


[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

Aanvang 18.45 uur The Volatist
In 2017 maakte de nieuwe band Troopers zijn debuut bij de tweede editie van het Rock en Blues festival. Ze speelden hardrock- en metalcovers en wonnen snel harten in de Tielse rockscene.
Na het vervullen van de succesvolle afsluiting van het festival in 2018 en 2019 werd het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan: het schrijven van eigen materiaal. Afgelopen jaar werd op Rock & Blues alvast een voorproefje weggegeven en werd hun eerste single The Volatist voor het eerst live gespeeld.
De nieuwe muzikale richting komt met een nieuwe naam: The Volatist speelt unieke rocksongs uit eigen boek en wisselt af met de beste hardrock covers uit hun covertijdperk![/ezcol_1half_end]


[ezcol_1half]
Leif de Leeuw Band “Where we’re Heading” tour.


[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

Aanvang 20.15 uur Leif de Leeuw Band
Leif de Leeuw, beste gitarist van de Benelux en voor de 5de keer uitgeroepen als beste Bluesrock gitarist van de Benelux door de lezers van De Gitarist……
De multi-award winnende gitarist Leif de Leeuw en zijn zeskoppige band zijn de nieuwe southern jam-band sensatie van Europa. Leif de Leeuw band heeft een complete nieuwe sound, niet alleen door de veranderde stem van Sem Jansen maar ook omdat de band nu met 2 drummers en een toetsenist speelt.
De band onderscheidt zich met zijn adembenemende gitaarsolo’s, twee groovende drummers en twin-leads. Geïmproviseerde jams maken elke show uniek. Zij zetten in hun eigen muziek de traditie voort van bands als Little Feat, Allman Brothers Band en Derek and the Dominos.[/ezcol_1half_end]LINE-UP: Leif de Leeuw – gitaar / Sem Jansen – zang/gitaar / Willem ’t Hart – keys / Boris Oud – bas/zang / Tim Koning – drums / Joram Bemelmans – drums


[ezcol_1half]
Undercover


[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

Aanvang 21.45 uur Undercover
Pleased to meet you….Let’s Spend The Night Together. Satisfaction guaranteed.
Undercover is een echte live band. Rauw en puur zoals de Stones zijn. Zonder een kopie te willen zijn van de Rolling Stones heeft Undercover een zanger met een net zo energieke performance als Mick Jagger en worden de legendarische riffs van Keith Richards in authentieke stemming gespeeld. Undercover klinkt als de Stones in hun beste jaren en speelt de nummers hartstochtelijk en herkenbaar. De ultieme Stonessfeer ontstaat door het publiek te betrekken bij de show. Naast de grote hits zoals Satisfaction, Angie, Sympathy for the devil, Paint it black en nog vele andere bekende titels speelt Undercover ook minder bekende nummers zoals bijvoorbeeld Time Waits for no one of Can’t you hear me knocking. [/ezcol_1half_end]De setlist verschilt per show en wordt samengesteld uit een zeer grote selectie oude en nieuwe songs uit de omvangrijke Rolling Stones catalogus. Een ding is zeker: Undercover heeft de muziek van de Rolling Stones goed onderzocht en begrepen en brengt deze met net zoveel passie en lol als de Stones (nog steeds) zelf doen. Undercover heeft dat de afgelopen jaren bewezen door uitgenodigd te worden op alle grote landelijke Stonesfanclubdagen in Nederland en België en mag zich thans verheugen op de warme belangstelling en support van een groot aantal Nederlandse en Belgische Stonesfans.

Top