Header Image

Rock & Blues tussen de Dijken & Parels Tussen de Dijken 2019

Dit festival
Rock & Blues Tussen de Dijken
werd voor de 4e maal georganiseerd op het terrein van
Minicamping Tussen de Dijken
in Tiel.

Optrededende bands zijn!!

Rootbag with Big Pete | Guns N’Roses by Slash N’Roses | The Robbert Fossen Band
Gino & The Bulldoze BandJulian Sas | Troopers


2e Podium
5-Alive | Wish


Urf Runt & Rukvet | Far From Home | Deposit | The Analog Project | Garlic | Fools Fatal | BB’87 | LoSt


Rootbag with Big Pete
RICHARD VAN BERGEN’S ROOTBAG is een trio geïnspireerd door hypnotiserende blues uit de Mississippi Delta, sexy grooves uit New Orleans en swampy R & B. Deze band mixt het allemaal samen tot een Rootbag-stijl gumbo-soep. Rauw, intens, soulvol en groovy.
Gevormd in 2010 met Dick Wagensveld op bas en Jeroen JJ Goossens op drums.
In 2016 won de band de Dutch Blues Award voor beste band 2015. In september 2017 bracht de band een tweede album uit met de titel “Walk On In” op het Belgische Naked / Donor-label. Het album werd zeer goed ontvangen en kreeg geweldige recensies over heel Europa.
Speciaal voor het festival zal Pieter ‘Big Pete’ van der Pluym als speciale gast spelen met Rootbag. Het is geen geheim dat hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste blues / roots-mondharmonicaspelers in de wereld van vandaag.

Optreden 13.15 tot 14.30 uur


GUNS N’ ROSES BY SLASH N’ ROSES
Slash N’ Roses bestaat uit 5 gepassioneerde en ervaren rockers die technisch op het hoogste niveau alle wereldhits en de beste albumsongs van de Amerikaanse superband Guns N’ Roses tot in de perfectie weten neer te zetten. Naast de vele muzikale hoogstandjes weet de band ook met hun dynamische podiumperformance het publiek van begin tot het eind ‘bij de strot te pakken’ en zo mee te nemen in de ultieme ‘Guns N’ Roses Experience’. Paradise City, November Rain, Sweet Child O’Mine, Welcome To The Jungle zijn slechts enkele wereldhits die voorbij komen tijdens een concert van Slash N’ Roses. Met sensationele optredens op de mooiste locaties zoals o.a. Paradiso, 013 Tilburg, Stadion SilverDome Zoetermeer, Effenaar Eindhoven en Metropool Hengelo is deze topband met recht dé tribute-sensatie van 2018!

Optreden 15.00 tot 16.00 uur


The Robbert Fossen Band

The Robbert Fossen (Blues) Band bestaat al sinds 2006 en heeft diverse bezettingen gekend. De stijl en het repertoire waren veelal gebaseerd op de Chicago Blues, maar de band zoekt nu veel meer de breedte op. Er zijn er in de Robbert Fossen Band ook soul-, gospel- en rhythm; blues invloeden te horen. In de basis is de band 5-koppig, maar voor de live shows uitbreidbaar tot 12 man / vrouw. Zelfs als trio (Robbert Fossen, Lothar Wijnvoord en Ivan Schilder) kunnen ze hun mooie combi van stijlen spelen; voor kleinere speellocaties.
In de band maar liefst drie Blues Award winnaars; Robbert Fossen (beste blueszanger), Pascal Lanslots (beste organist) en Eduard Nijenhuis (beste drummer). Daarnaast heeft Robbert twee keer de Dutch Blues Challenge gewonnen en Nederland vertegenwoordigd op de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis, alwaar hij als eerste en enige Nederlander ooit de finale behaalde.
Met de nieuwe stijlkeuze is de band een andere weg ingeslagen en veel breder inzetbaar dan alleen binnen het bluescircuit. Bedrijfsfeesten, privéfeesten, theatershows, beurzen, in/outdoor evenementen, eigenlijk overal kan de Robbert Fossen Band ‘het publiek’ meenemen op een muzikale reis langs de brandhaarden der Amerikaanse muziekgeschiedenis. Een muzikale reis van Chicago naar New Orleans en weer terug…
– Robbert Fossen Zang, gitaar, harmonica
– Lothar Wijnvoord Gitaar
– Pascal Lanslots Hammond Orgel
– Jan Markus Bas
– Eduard Nijenhuis Drums

Optreden 16.30 tot 17.30 uur


Gino & The Bulldoze Band

Gino Buysrogge is een begrip in de Zeeuwse muziekwereld en ook ver daarbuiten. Naast muziekdocent aan het Goese Lyceum is hij bijzonder actief op veel muzikale fronten. Hij speelde aanvankelijk in coverbands maar uiteindelijk in professionele begeleidingsbands van o.a. Albert West, George Baker en Peter Koelewijn. In 1989 richtte hij Gino and the Bulldoze Bluesband op, aanvankelijk om blues concerten te geven (zoals de band dat nog steeds doet) maar uiteindelijk is de naam veranderd in Gino and the Bulldoze Band, omdat het ook leuk is om 60s,70s,80s rock-covers te spelen.
Gino trad met zijn band op in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Ierland maar ook landen als China, Korea en Singapore. De Bulldozers speelden op talloze festivals en deelde de affiches met De Dijk, Blöf en de Golden Earring. In het bluescircuit heeft de band naam gemaakt om internationale toppers als Ana Popovic, Ian Siegal, Matt Scofield, Snowy White, Julian Sas en Ted Oberg te begeleiden.

In de loop de jaren is de bezetting wel wat veranderd maar de constante factoren na 25 jaar ‘bulldozen’ zijn nog steeds: een band die staat als een huis , passie en enthousiasme, goede muziek, en een zeer trouw en tevreden publiek!

De huidige bezetting bestaat uit:
Gino Buysrogge (gitaar/zang)
Jeroen Polderman (drums)
Jef Bakker ( bas)

Optreden 18.00 tot 19.15 uur

 

 

 


Julian Sas
Julian Sas zit dit jaar 25 jaar in het vak en is in zijn genre één van de grootste artiesten die Nederland ooit heeft voort gebracht en als gitarist behoort hij tot de absolute top van Europa. Julian werd in 2016 en 2017 door lezers en recensenten van Bluesmagazine uitgeroepen tot beste bluesmuzikant uit de Benelux.
Julian Sas maakte naam en faam met een reeks ijzersterke albums, maar vooral als live artiest. Zijn album “Feelin’ Alive” (2017) werd door critici gezien als zijn beste live plaat tot nu toe. Sas is geïnspireerd door legendarische muzikanten zoals Jimi Hendrix, Jeff Beck en Johnny Winter. In april wordt zijn nieuwe album: Stand Your Ground uitgebracht en start hij ook de gelijknamige tour. Samen met zijn band staat de sympathieke gitarist keer op keer garant voor een authentieke bluesshow.

Optreden 19.45 tot 21.00 uur


Troopers
De organisatie kon er niet onderuit komen om ook dit jaar het festival af te laten sluiten door de Troopers, die inmiddels de bijnaam hebben gekregen van de Band Tussen de Dijken, na hun prachtige optreden bij de vorige editie.
Troopers is een rauwe, energieke coverband waar je simpelweg niet omheen kunt. Maak je klaar voor vijf gemotiveerde mannen die je met schreeuwen…de gitaarsolo’s en stevige vocals naar ruigere sferen brengen! De stijl van Troopers is classic metal en hardrock gemixed met wat modernere rock en powerbalads.

Optreden 21.30 tot 23.00 uur


2e Podium
5-Alive | Wish


5-Alive

De legendarische grunge rockband Pearl Jam stond vorig jaar nog twee dagen in de Ziggo Dome in Amsterdam en was de headliner op Pinkpop. Tijdens Rock & Blues doen we dit feest nog eens dik over met Pearl Jam Tribute 5-Alive!

5-Alive bestaat uit Jean-Pierre Schrijver, Thomas Kroon, Stefan Korda, Batu Manu en Danny Kok.


Wish

Na jaren spelen met T-Bone, Dirty White Boys, P.A.F. en vele experimenten, ontmoette gitarist/zanger Jan Palthe tijdens een jamsessie in een bluesbar eindelijk twee gelijk gestemde zielen met wie het meteen klikte en de band was er.
Het repertoire bestaat uit BB King, Robert Johnson, Rory Gallagher, Cream, Chuck Berry en noem maar op zonder een respectabel aantal eigen nummers te vergeten die beslist niet de minste genoemd mogen in de rij grote namen.

WISH een rocky, jazzy bluestrio met:
Jan Palthe, gitaren/zang,
Wim Hobe, basgitaar en
Nick Beckers slagwerk.

 

 

 

 

 

 


Urf Runt & Rukvet | Far From Home | Deposit | The Analog Project | Garlic | Fools Fatal | BB’87 | LoSt


Urf Runt & Rukvet

Sommige bands zijn zelfs na 30 jaar nog sneller dan het licht. Urf Runt & Rukvet kon niet langer wachten en maakt zojuist bekend dat ze ons festival Parels tussen de Dijken – 30 jaar Parel van de Betuwe bij Mini camping Tussen de Dijken Tiel openen. En geef ze eens ongelijk, want de allereerste winnaar van de Parel van de Betuwe in 1990 mag natuurlijk niet ontbreken.

De Tielse popband Urf Runt & Rukvet wint de eerste Parel (destijds nog de Grote Prijs van de Betuwe), maar ontvangt niet de beloofde 2000 gulden. Juryvoorzitter Wil Snijders kent de mannen als zijn broekzak en verklaart: “Geef ze twee mille, dan zijn die morgenochtend om half negen op”. De muzikanten krijgen de helft in cash, de andere helft wordt uitbetaald in studiotijd.* Ondertussen bestaat de band nog steeds en is het niet meer dan logisch dat ze spelen tijdens ons 30-jarig feestje!

Urf-ers:
Henk van Zon, André van Toorn, René van Zon, Vic Paperu Latumahina, NicKey Bass, Fred van Toorn

* Deze anekdote komt uit het boek “Parels van de Betuwe – 25 jaar bandwedstrijd” geschreven door Janus van Binsbergen en Bram van Schaik.


Far From Home

Far From Home is ontstaan uit de as van metalband Re-Volt, die na een succesvolle run tussen 2008 en 2010 besloot de wilde haren – haast letterlijk – af te scheren. Met een sterke dame aan het roer en onder de kundige hoede van de iconische Tielse coverband Arie waren ze de streken niet verleerd, maar moesten ze hun ongecontroleerde gehamer wel wat scherpstellen. Er kwam ruimte voor experimenten, genres werden gemengd en er werd zelfs opengestaan voor enkele R&B-invloeden – met dank aan Karlijn. Far From Home was actief in 2011 en 2012 en speelde verschillende optredens, waaronder de Parel voorronde in 2012, Oranjepop, RTV Gelderland en de Grote Prijs van Nederland. Ze zijn dan wellicht niet meer actief als band, het was geen gigantische operatie om ‘the gang’ weer samen te krijgen. De vriendschap tussen de leden is namelijk al die jaren onveranderd gebleven, wat hopelijk straks terug te horen is op het Parels Tussen de Dijken-festival.

Far From Home:Karlijn de Noord- vocals, Joey Cevat – gitaar, J-P Knuivers – bas, Mike de Bruin – gitaar,  Mick van Hesteren – drums


DEPOSIT

DEPOSIT is altijd in voor een verrassing. Nadat we de band hadden toegevoegd aan de line-up van ons festival Parels tussen de Dijken – 30 jaar Parel van de Betuwe kwam de aanmelding binnen voor de Parel 2019! Op zaterdag 13 april staan ze in de finale, maar of ze nu winnen of niet zondag 14 juli breken ze Mini camping Tussen de Dijken Tiel af!

De hardcore formatie DEPOSIT uit Buren is opgericht in 2015. Deze Betuwse band deelt door middel van een eigenzinnige en energieke stijl hun visie met de wereld. Heavy, energiek en recht in je gezicht! 1 maart is de debut EP ‘’Self Medicated’’ uitgekomen! Met deze plaat bezorgen zij suizende oren en een gierende hersenpan!

DEPOSIT is:
Mark van Gelderen, Martijn Lievense, Dieter Kieft, Erik Jeroense


Fools Fatal

De naam die de line-up van ons festival compleet maakt is: Fools Fatal. Dit optreden moet je zien, want het is de laatse keer dat deze rockband op het podium staat!

Fools Fatal is een grunge rockband die sinds eind jaren ’90 bestaat en zijn roots in Tiel heeft. In een ramvol Twentietoe stond de band in 2000 in de finale van de Parel van de Betuwe. In 2002 brachten ze het album Glue uit. De band stond onder andere op Appelpop, Parkpop en Bospop. Kortom, het afscheidsoptreden van deze “Parel” wil je niet missen!


BB’87

BB’87 is de tweede naam die we kunnen bevestigen voor Parels tussen de Dijken – 30 jaar Parel van de Betuwe. Deze band deed in totaal drie keer mee aan de Parel van de Betuwe, in 1990, 1991 en 1992.
In 1987 begon een vriendengroep uit de Betuwe samen een bandje. Dit groeide uit tot een van de grote namen in de Nederlandse muziekscene. “Ska orkest” de Beatbusters hebben voor bijna alle zalen en festivals van Nederland het publiek getrakteerd op een spetterende show met hun mix van uptempo ska met reggae-breaks afgewisseld door rustigere varianten van de ska. De bezetting van deze band is inmiddels voor 100% vervangen, maar deze ska-mastodonten spelen nog steeds de zalen plat onder de naam BB’87.


The Analog Project

Kennen jullie deze nog nog nog…. Speciaal voor ons Parelfestival komt The Analog Project nog één keer keihard het podium rocken.

Er kan veel veranderen in 10 jaar tijd, maar een ding zal altijd hetzelfde blijven: The Analog Project’s voorliefde voor goede stevige rock.

Deze voormalige Parel-winnaars stonden in 2009 voor het laatst gezamenlijk op het podium, waarna de bandleden ieder hun eigen (muzikale) weg insloegen. Gelukkig verzorgt deze band speciaal voor het 30 jarig jubileum een eenmalig reünieoptreden! De band mag dan wel ouder, wijzer en een stuk baardiger zijn dan 10 jaar geleden, ze brengen hun muziek nog steeds met hetzelfde aanstekelijke enthousiasme!

The Analog Project:
Stephan Ummelen – Gitaar
Maarten Bal – Drums
Nick Scholten – Bas
Bart van der Weerd- Gitaar
Sander Ummelen – Zang

 

 

 


Garlic

Garlic is een metal-core sensatie uit Leerdam/Tiel die van 1993 tot 2003 Nederland onveilig maakte met hun dampende en stampende sound met invloeden van Pro Pain en Sepultura. Met 2 demo,s en 2 cd,s op zak werd in 1999 de felbegeerde Parel van de Betuwe gewonnen en een optreden op Appelpop werd een feit. Na wat bandwisselingen zijn de mannen ieder hun eigen weg gegaan en werd Garlic begraven. Tot het berichtje van de organisatie van de Parel, of we nog 1 keer de messen wilde slijpen. JAAAAAA….???

Garlic is:
Johan Vos -zang
Gerben van Aalst -gitaar
John Rooyackers -bas
Leon Vosselman -drums


LoSt

In 2004 en 2006 deed LoST mee aan de Parel van de Betuwe. LoST stond bekend om hun eigen muziekstijl, geïnspireerd door verschillende bands uit het metalgenre. De optredens waren hard en explosief! Speciaal voor dit festival duiken Johan, Marco, Rens, Gabor en Felix de oefenruimte weer in om op 14 juli nog één keer te vlammen!

Top