Prima Bandje

Project ‘Prima Bandje’ debuteert bij Tussen de Dijken
De Gelderlander belicht wekelijks het kunstenlandschap van Rivierenland. Deze keer bassist Wim Hobé over project ‘Prima Bandje’ dat 15 juli in thuishaven Tiel met Doe Maar-hits voor het eerst naar buiten treedt.

Tessa Ariaans 20-06-23, 10:56
Het was wijlen Studio Tiel, dé plek waar 15 jaar lang menig band repeteerde en muziek opnam, waar het idee voor Prima Bandje werd geboren. Wim Hobé, onder meer bekend van de Tielse hardrockband The Volatist: ,,We zaten 3 jaar terug met een clubje aan de bar van Studio Tiel. Eigenaar Jerick Bliekendaal vertelde toen over zijn eerste ervaring met livemuziek: een concert van Doe Maar in 1983 op de Tielse Waalkade. Sindsdien is hij die hard-fan. Zelf wilde ik ooit nog wel een keer Doe Maar met een bandje coveren. Meer muzikanten leek dit leuk en daarmee was project Prima Bandje een feit.”

,,Maar ja, kort daarop kwam corona en ging heel het feest niet door”, vervolgt Hobé. ,,We hebben alles een paar maanden geleden, met wat wisselingen in de bezetting, weer helemaal opgepakt. We zijn met z’n negenen en Jerick doet de vocalen, in deze rol uiteraard compleet volgeplakt met groen-roze buttons.”

Tussen de Dijken
Prima Bandje gaat 15 juli bij de zevende editie van Rock & Blues Tussen de Dijken op de Tielse minicamping Tussen de Dijken debuteren. Hobé: ,,Campingeigenaar Jan Kuster dronk in de eind 2022 gesloten Studio Tiel wel eens een pilsje en toen hij over ons project hoorde, zei hij direct: jullie móet ik hebben.” Hobé spreekt doorlopend heel bewust over ‘een project’: ,,Tussen de Dijken wordt ons allereerste optreden en zie het als try-out. Als het bevalt, gaan we zeker door en dán gaan we ons ook echt band noemen.”

Nederwiet en Doris Day
Over de nummers die 15 juli vanaf 15.00 uur gaan klinken, wil Hobé wel wat zeggen: ,,Denk aan grote Doe Maar-hits: Nederwiet, Is dit alles? en natuurlijk Doris Day: het nummer waaruit de naam Prima Bandje komt.” De Tielse bassist spreekt ook over ‘een verassing’, die hij – na overleg – toch wel wil verklappen: ,, Op de setlist staat ook Als je wint, de hit van Henny Vrienten en Herman Brood. En weet je wie dan mee gaat zingen? De zanger van Brood tribute band Yada Yada. En hij neemt ook de bassist mee, die in Tiel accordeon zal spelen. Echt, het wordt 15 juli één groot feest.”

Bron:

Top