Header Image

Rock & Blues tussen de Dijken 2021

Dit festival Rock & Blues Tussen de Dijken wordt voor de 5e maal georganiseerd op het terrein van “Minicamping Tussen de Dijken in Tiel.”

Ondanks de nieuwe maatregelen van 9 juli zal het festival nog steeds plaats vinden,
“De organisatie heeft ervoor gezorgd dat er 125 picknicktafels klaar staan waar u als bezoeker aan kan gaan zitten!!”

U BENT NOG STEEDS VAN HARTE WELKOM OP : 
ZATERDAG 7 AUGUSTUS 

Kaartverkoop*** --- Rock & Blues Tussen de Dijken --- ***7 augustus 2021

TICKETS

Bestel je via deze link voor
Rock & Blues tussen de Dijken

BESTEL HIER JE TICKET

Lees vooraf
de corona maatregelen
Click Here

OVER DE SHOW 
Kom naar ons toe voor een onvergetelijke ervaring.
We zijn hier om het publiek uit alle lagen van de bevolking te voorzien van entertainment dat puur en plezierig is.
We hebben veel moeite gedaan om deze uitvoering uniek en uitnodigend te maken.
Wil je meer weten over wat we voor jou in petto hebben?
Koop vandaag nog je kaartje.

INFORMATIE BETREFFENDE *** --- CORONA MAATREGELEN --- *** TIJDENS HET FESTIVAL

Beste bezoekers van ons festival Rock & Blues Tussen de Dijken op 7 augustus a.s.

Bij aankomst: Wordt u gevraagd of u gezond bent, dus geen klachten

Als u klachten heeft die kunnen passen bij een coronavirusinfectie, blijf thuis!
Klachten die kunnen wijzen op corona zijn: –
neusverkoudheid, – loopneus, – niezen, – keelpijn, – hoesten, –
plotseling verlies van reuk of smaak, – verhoging, – koorts en – benauwdheid.

Vervolgens zijn er 3 manieren om een coronatoegangsbewijs krijgen: 

 1. Testbewijs
  Een negatieve testuitslag van  24 uur voor aanvang van het evenement.

   

 2. Vaccinatiebewijs
  Volledige coronavaccinatie. Met een vaccin dat door het Europees Medicijn Agentschap (EMA) is goedgekeurd (EMA.nl).

   

 3. Herstelbewijs
  Bewijs dat u minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.

U wordt gevraagd uw QR-code te laten zien. Dat mag zowel via de CoronaCheck-app als op papier. De QR-code geldt als vaccinatie- of testbewijs en wordt uitgelezen.

Groen scherm?
U heeft een geldige vaccinatie of negatieve testuitslag.
Nu wordt er gecontroleerd of de gegevens op het groene scherm hetzelfde zijn als de gegevens op het identiteitsbewijs.
Check?
Dan mag u naar binnen na het laten zien van het toegangsticket.

Wij willen u dan ook nadrukkelijk verzoeken uw medewerking te verlenen aan bovenstaande maatregelen en dan kunnen we er weer een prachtig, gezellig en coronaproof festival van maken.

Down by the Jetty

Down by the Jetty is een energieke, door Britse pub rock scene beïnvloedde, rhythm and blues band met de ‘Feelgood Factor’. Deze 4 ervaren muzikanten hebben elkaar via een omweg, van blues, rock tot rock and roll en Nederlandstalige formaties, in deze bezetting gevonden en delen sinds februari 2016 hun passie voor de pub rock via diverse podia door heel Nederland. Het ontstaan Eind 2015 kwam door het uiteenvallen van een eerdere formatie het initiatief om vanuit de pub rock gedachte een nieuwe band te starten en zo werd in februari 2016 Down by the Jetty geboren.
In januari 2018 kwam er een wisseling van gitarist en werd er na een auditieronde de gitarist Rodger Sperwer, bekend van o.a. de Amersfoortse band Blueswheel, als nieuw bandlid aangetrokken. Samen met Hennie Boons, drummer van het eerste uur van de in 1985 opgerichte Limburgse band; Rowwen Hèze, vormt Martijn Apituley,(High Traditional – Marcel Scherpenzeel Band), de basis van dit dynamische viertal. Joni Simon Peña wakkert als frontman samen met Rodger Sperwer het vuur in de frontlinie aan.

The Volatist  16.20

In 2017 maakte de nieuwe band Troopers zijn debuut bij de tweede editie van het Rock en Blues festival. Ze speelden hardrock- en metalcovers en wonnen snel harten in de Tielse rockscene.
Na het vervullen van de succesvolle afsluiting van het festival in 2018 en 2019 werd het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan: het schrijven van eigen materiaal. Afgelopen jaar werd op Rock & Blues alvast een voorproefje weggegeven en werd hun eerste single The Volatist voor het eerst live gespeeld.
De nieuwe muzikale richting komt met een nieuwe naam: The Volatist speelt unieke rocksongs uit eigen boek en wisselt af met de beste hardrock covers uit hun covertijdperk!

Leif de Leeuw 18.10

LINE-UP: Leif de Leeuw – gitaar / Sem Jansen – zang/gitaar / Willem ’t Hart – keys / Boris Oud – bas/zang / Tim Koning – drums  / Joram Bemelmans – drums

Leif de Leeuw, beste gitarist van de Benelux en voor de 5de keer uitgeroepen als beste Bluesrock gitarist van de Benelux door de lezers van De Gitarist……
De multi-award winnende gitarist Leif de Leeuw en zijn zeskoppige band zijn de nieuwe southern jam-band sensatie van Europa. Leif de Leeuw band heeft een complete nieuwe sound, niet alleen door de veranderde stem van Sem Jansen maar ook omdat de band nu met 2 drummers en een toetsenist speelt. De band onderscheidt zich met zijn adembenemende gitaarsolo’s, twee groovende drummers en twin-leads. Geïmproviseerde jams maken elke show uniek. Zij zetten in hun eigen muziek de traditie voort van bands als Little Feat, Allman Brothers Band en Derek and the Dominos.

Eightbal Boppers 19.10

De rockabilly band Eightball Boppers uit Mill is sinds 1 januari 2004 operationeel. In de bezetting met bas , drums en twee gitaren spelen ze de mix van rock-‘n-roll en hillbilly op geheel eigen wijze. Naast de meer dan 100 covers die op het repertoire staan spelen de Eightball Boppers een groot aantal eigen nummers , natuurlijk geheel in vijftiger jaren stijl. De favoriete thema’s zijn dan drank, vrouwen, auto’s, macho’s en ego’s.
Tijdens live-optredens speelt 8BB de nummers strak achter elkaar door, maar als de sfeer ernaar is, is er ook tijd voor slap geouwehoer, totdat er iemand uit het publiek ‘SPEULE!!!’ roept. Dat is dan direct het sein om weer flink van leer te trekken.

Undercover 20.00

Een ding is zeker: 
Undercover heeft de muziek van de Rolling Stones goed onderzocht en begrepen en brengt deze met net zoveel passie en lol als de Stones (nog steeds) zelf doen. Undercover heeft dat de afgelopen jaren bewezen door uitgenodigd te worden op alle grote landelijke Stonesfanclubdagen in Nederland en België en mag zich thans verheugen op de warme belangstelling en support van een groot aantal Nederlandse en Belgische Stonesfans.

Pleased to meet you….Let’s Spend The Night Together. Satisfaction guaranteed.
Undercover is een echte live band. Rauw en puur zoals de Stones zijn. Zonder een kopie te willen zijn van de Rolling Stones heeft Undercover een zanger met een net zo energieke performance als Mick Jagger en worden de legendarische riffs van Keith Richards in authentieke stemming gespeeld. Undercover klinkt als de Stones in hun beste jaren en speelt de nummers hartstochtelijk en herkenbaar. De ultieme Stonessfeer ontstaat door het publiek te betrekken bij de show. Naast de grote hits zoals Satisfaction, Angie, Sympathy for the devil, Paint it black en nog vele andere bekende titels speelt Undercover ook minder bekende nummers zoals bijvoorbeeld Time Waits for no one of Can’t you hear me knocking. De setlist verschilt per show en wordt samengesteld uit een zeer grote selectie oude en nieuwe songs uit de omvangrijke Rolling Stones catalogus.

Joost de Lange Band 14.30

Als zanger/gitarist heeft Joost de Lange zijn eigen band opgericht. Ook voor die tijd was hij al geen onbekende in de Rock en Blues scene. Hij speelde eerder in verschillende bands, waaronder de Zeeuwse rockband Yes You Did, waarmee hij 5 albums uitbracht en de Zeeuwse popprijs won. Na enkele bandwisselingen is in 2014 Ramses Donvil op de drums er bij gekomen. Joost en Ramses kenden elkaar al langer van de Jazz Studio in Antwerpen en ook van rock/blues-projecten uit de Vlaamse scene. In 2015 maakte Mitchell Goor met zijn strakke, groovy baslicks de huidige lineup compleet.

Dit Power Trio is een graag geziene gast op veel podia zowel nationaal als internationaal. Ze weten iedere gitaarliefhebber steeds weer te raken. Met veel optredens achter de rug in zowel clubs als op festivals heeft de band genoeg ervaring om een stevige show neer te zetten. Tijdens hun live-shows wordt een indrukwekkende mix gespeeld van vooral veel eigen werk en ook nummers van Jimi Hendrix, Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan. Weet u meteen in welke hoek u deze mannen muzikaal zoeken kunt.

Double D Debby 15.30

Een Betuwse rock en blues coverband die al jaren de kroegen en kleine festival op de kop zetten met hun muziek. De combinatie van zang, saxofoon, gitaar en drums is uniek in de Betuwe en dragen bij tot een prachtige festival sfeer.

The Juke Joints 21.45

De Zeeuwse bluesrockers en winnaars van de 2012 en 2016 Dutch Blues Foundation Award for “Best Dutch Blues Band” zetten nu al inmiddels 37 (!) jaar de internationale podia in vuur en vlam en dat word in dit jubileumjaar luister bijgezet met een nieuwe live CD/DVD !

In 2017 verscheen het album “Crossroads un&plugged”, live opgenomen voor het gelijknamige programma van BRTO Radio in Bergen op Zoom met de Australische gitarist Lloyd Spiegel als “special guest”.

The Juke Joints stonden op festivals en club podia in Ierland, Engeland, Frankrijk, Zweden, Duitsland, Letland, Zwitserland, Noorwegen, Polen, Curacao, Oostenrijk , Roemenie, USA, en uiteraard op een zeer groot aantal festivals in Nederland en Belgie, o.a. North Sea Jazz, Moulin Blues Ospel, Blues Night Oosterpoort Groningen, Ribs & Blues Raalte, BRBF Peer Belgie, Bluesrock Tegelen, Trandal Blues Festival Noorwegen, Bospop Weert, Hell Blues Festival Noorwegen, en deelden de affiche met o.a. Kim Wilson, Buddy Guy, Alvin Lee, Van Morrisson, The Paladins, Roomful of Blues, Walter Trout, BB King, Rod Piazza & the Mighty Flyers, The Nighthawks, George Thorogood, Bernard Allisson, Ten Years After, Jan Akkerman, Eddy Clearwater, Johnny Winter, Joe Bonamassa…………

Rampspoed 17.20

Rampspoed is een Gelderse Boerenrock Formatie die in 2020 door 5 gezellige feestvrienden is begonnen.

De band bestaat uit:

 • Dico van Mourik op bas,
 • Luuk van Duivendijk op drums en koeienbel,
 • Thomas van de Berg op gitaar en toetsen,
 • Jerik de Bliek voor de voacale overlast
 • Jarno Vink op gitaar

De band brengt op feestelijk wijze Nederlandstalige versies van grote Rock Knallers.

Zo worden onder meer hits van Rage Against The Machine, Rammstein en Metallica omgebogen tot echte boerenrocknummers.

Ook heeft de band een aantal eigen nummers in dit zelfde genre, voorbeeld hiervan is hun debuutsingle “Kom in De Tent”.

Komt u voor uw rust??? Dan wensen wij u heel veel sterkte.

RAMPSPOED GAAT HELEMAAL LOS!!!!

Top