Evenementen

Dit jaar wordt alweer de 9e editie van  Woodstock aan de Waal georganiseerd. Dit is een gratis festival met hippie vibe. Dit jaar vindt Woodstock aan de Waal plaats op 28, 29 en 30  juni. Meer informatie over Woodstock aan de Waal en het gehele programma kunt u vinden op https://www.woodstockaandewaal.nl/


Rock & Blues Tussen de Dijken

Dit gratis festival Rock & Blues Tussen de Dijken wordt voor de 4e maal georganiseerd op het terrein van de
Minicamping Tussen de Dijken Tiel
op 13 en 14 juli 2019


De Parel van de Betuwe bestaat 30 jaar en dat gaan we vieren!

Op zondag 14 juli organiseren we op het terrein van Mini camping Tussen de Dijken Tiel: Parels tussen de Dijken.
Tussen 13.00 uur en 20.00 uur zijn er optredens van oud-pareldeelnemers. Speciaal voor dit festival komen parelbands weer bij elkaar, maar er spelen ook bands die nog steeds bij elkaar zijn. Het programma maken we één voor één bekend. Dus houd onze facebook pagina en dit event in de gaten! De toegang is helemaal gratis!

Jan en Rina bedankt dat jullie de parel zo’n warm hart toe dragen dat jullie de dag na “Rock & Blues tussen de Dijken” alles beschikbaar stellen voor dit Parelfeest!

Meer over “PAREL VAN DE BETUWE”


Appelpop is een tweedaagse popfestival dat in het tweede weekend van september gehouden wordt. Appelpop wordt georganiseerd door Stichting Muziekstad Tiel (SMT). Appelpop is het grootste gratis popfestival van Nederland en vindt plaats op de Waalkade.

Appelpop begon ooit als een extraatje tijdens het fruitcorso. De eerste editie van Appelpop vond plaats in 1992. De reacties van de bezoekers en de pers waren zeer enthousiast, waardoor het festival opnieuw werd georganiseerd. Zo groeide Appelpop uit tot een professioneel festival en kreeg het nationale bekendheid.

Vandaag de dag bestaat het festival uit 3 podia; het hoofdpodium in de grote tent, het Brunotti podium en het McBlossom podium. In 2018 trok Appelpop ongeveer 120.000 bezoekers.
Dit jaar vindt Appelpop plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 september. Meer informatie over Appelpop en het programma staat op https://www.appelpop.nl/


FRUITCORSO
21 t/m 23 september 2019

optocht 22 september
Het Fruitcorso in Tiel mag dan zijn 59e editie ingaan. Vorig jaar was er voor de eerste maal een corso by night en dit is zo goed ontvangen bij het publiek dat het ook dit jaar weer te bewonderen zal zijn. Een sfeerrijke stoet trekt dan door de straten van Tiel.

Ook nieuw: een heuse Arena met alle tribunes. De grote parkeerplaats Het Taluud wordt omgebouwd tot een echte arena, waar de wagens nog beter tot hun recht komen als ze door een haag van toeschouwers te zien zijn.
Wat blijft: een uniek schouwspel. Nergens ter wereld zie je zulke imposante wagens rijden met fruit en groente. Het zijn ware kunstwerken, een prachtige lappendeken van boeiende details. Je komt ogen tekort als je een corsowagen voorbij ziet komen. Vandaar dat er ook een tentoonstelling is, waar het publiek rustig al die details van zaden, appels, peren, noten, paprika’s enz. kan bewonderen.
Aanvang corso zaterdagmiddag 22 september om 13.30uur.
Meer informatie over het fruitcorso kunt u vinden op https://www.fruitcorso.nl/

Top