Evenementen

Evenementen voor 2020 in Tiel en omstreken,
Darttoernooi Tussen de Dijken, Rock & Blues Tussen de Dijken,
Appelpop 2020, Fruitcorso 2020


Dit gratis festival Rock & Blues Tussen de Dijken wordt voor de 5e maal georganiseerd op het terrein van de
Minicamping Tussen de Dijken Tiel
op 18 juli 2020


Appelpop is een tweedaagse popfestival dat in het tweede weekend van september gehouden wordt. Appelpop wordt georganiseerd door Stichting Muziekstad Tiel (SMT). Appelpop is het grootste gratis popfestival van Nederland en vindt plaats op de Waalkade.

Appelpop begon ooit als een extraatje tijdens het fruitcorso. De eerste editie van Appelpop vond plaats in 1992. De reacties van de bezoekers en de pers waren zeer enthousiast, waardoor het festival opnieuw werd georganiseerd. Zo groeide Appelpop uit tot een professioneel festival en kreeg het nationale bekendheid.

Dit jaar vindt Appelpop plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 september.
Meer informatie over Appelpop en het programma staat op https://www.appelpop.nl/


FRUITCORSO
18 t/m 20 september 2019
optocht 19 september

Uniek in de wereld

In het derde weekend van september zijn Tiel en Regio Rivierenland in de ban van het Fruitcorso. Dit evenement is uniek in de wereld en in 2013 bekroond tot Cultureel Erfgoed. Nergens ter wereld worden zulke prachtige corsowagens vervaardigd van groenten en fruit. 18 deelnemers uit 7 omliggende gemeenten maken deze fantastische ‘meesterwerken’. Duizenden vrijwilligers in het Rivierengebied werken hier maandenlang hard aan. Naast de corsowagens maakt ook het Kindercorso een extra entertainend deel uit van de veelzijdige stoet. Daarnaast is er het Food Truck Festival, de Fruitmozaïeken en het Corso by Night. Het evenement trekt jaarlijks meer dan 80.000 bezoekers.

Meer informatie over het fruitcorso kunt u vinden op https://www.fruitcorso.nl/

Top