Evenementen

FRUITCORSO 2.0 MET CORSO BY NIGHT


Het Fruitcorso in Tiel mag dan zijn 58e editie ingaan, het evenement blijft zich vernieuwen. Zo is er voor het eerst een optocht in de avond: Corso by night, waarbij alle wagens prachtig verlicht worden. Een sfeerrijke stoet trekt dan door de straten van Tiel. Ook nieuw: een heuse Arena met alle tribunes. De grote parkeerplaats Het Taluud wordt omgebouwd tot een echte arena, waar de wagens nog beter tot hun recht komen als ze door een haag van toeschouwers te zien zijn.
Wat blijft: een uniek schouwspel. Nergens ter wereld zie je zulke imposante wagens rijden met fruit en groente. Het zijn ware kunstwerken, een prachtige lappendeken van boeiende details. Je komt ogen tekort als je een corsowagen voorbij ziet komen. Vandaar dat er ook een tentoonstelling is, waar het publiek rustig al die details van zaden, appels, peren, noten, paprika’s enz. kan bewonderen.
Aanvang corso zaterdagmiddag 15 september om 13.30uur.
Meer informatie over het fruitcorso kunt u vinden op https://www.fruitcorso.nl/


HELAAS IS DE CAMPING VOLGEBOEKT TIJDENS HET APPELPOP WEEKEND

Appelpop is een tweedaagse popfestival dat in het tweede weekend van september gehouden wordt. Appelpop wordt georganiseerd door Stichting Muziekstad Tiel (SMT). Appelpop is het grootste gratis popfestival van Nederland en vindt plaats op de Waalkade.

Appelpop begon ooit als een extraatje tijdens het fruitcorso. De eerste editie van Appelpop vond plaats in 1992. De reacties van de bezoekers en de pers waren zeer enthousiast, waardoor het festival opnieuw werd georganiseerd. Zo groeide Appelpop uit tot een professioneel festival en kreeg het nationale bekendheid.

Vandaag de dag bestaat het festival uit 3 podia; het hoofdpodium in de grote tent, het Brunotti podium en het McBlossom podium. In 2017 trok Appelpop ongeveer 120.000 bezoekers.
Dit jaar vindt Appelpop plaats op vrijdag 7 en zaterdag 8 september. Meer informatie over Appelpop en het programma staat op https://www.appelpop.nl/


Dit jaar wordt alweer de 8e editie van  Woodstock aan de Waal georganiseerd. Dit is een gratis festival met hippie vibe.Dit jaar vindt Woodstock aan de Waal plaats op 22, 23 en 24  juni. Meer informatie over Woodstock aan de Waal en het gehele programma kunt u vinden op https://www.woodstockaandewaal.nl/


Rock & Blues Tussen de Dijken

Dit gratis festival Rock & Blues Tussen de Dijken wordt voor de 3e maal georganiseerd op het terrein van de Minicamping Tussen de Dijken Tiel op 14 juli

Meer informatie kunt hier vinden.


Tiel Maritiem wordt  op 20 en 21 mei  Pinksterweekend aan en in de Waal in Tiel gehouden. Het waterevenement beleeft dit  jaar haar eerste lustrum.
Voor jong en oud, voor schipper en maat, voor waterrat en landrot en voor motorbootvaarder en zeiler.

Een breed georiënteerd evenement met 5 speerpunten:
– Bootjes varen! Lekker op de Waal of in de haven
– Bootjes kijken! Aan de steigers liggen bijzondere schepen
– Bootjes kopen! Trailerbare boten op onze nautische markt
– Nautische markt op de Waalkade
– Horeca

Meer informatie kunt u vinden op http://tielmaritiem.nl/

Top