Header Image

Rock & Blues tussen de Dijken 15 juli 2023

Dit festival Rock & Blues Tussen de Dijken werd voor de 7e maal georganiseerd op het terrein van “Minicamping Tussen de Dijken in Tiel.”

13.45  Shepherd & Mcdonough

Chris Shepherd en Rich Mcdonough zijn twee top bluesmannen uit het Amerikaanse St. Louis in Missouri. Chris Shepherd is een begenadigd singer-songwriter en is door zijn soulvolle stem een veel gevraagde muzikant. Hij vertegenwoordigde de stad St. Louis al tweemaal op de International Blues Competition in Memphis, Tennessee en was de leadzanger van de populaire St. Louis band die bekend staat als Kingdom Brothers.

Veteraan bluesgitarist Rich McDonough speelde met veel bluesgrootheden uit St. Louis, waaronder Johnnie Johnson, Oliver Sain en Tommy Bankhead, Ze zijn misschien weg, maar niet vergeten, zolang mannen als Rich McDonough hun St. Louis blues-erfenis voortzetten. Rich heeft daarnaast gespeeld met Stevie Wonder, Levon Helm en Kenny ‘Blues Boss’ Wayne om er maar een paar te noemen.

De band wordt aangevuld met twee Nederlandse muzikanten. Op bas speelt Martin de Ruiter en Joost de Witte neemt de drums voor zijn rekening.

15.30 Prima Bandje

Met doorgewinterde muzikanten die de klappen van de zweep wel kennen heeft Prima Bandje zich de grootste hits van Doe Maar eigen gemaakt. Dit met een enorme dosis plezier erbij , geeft een feest zoals de mannen van Doe Maar dat in de jaren tachtig deden. 
Prima Bandje is een negen mans formatie die Doe Maar in de begin jaren tachtig doet herleven.

Een knallend Tribute optreden aan de populairste band die Nederland ooit heeft gehad.

Op 12 Juni 1983 werd leadzanger Jerick , op zeer jonge leeftijd voor het eerst door zijn ouders meegenomen naar een concert.

“DOE MAAR op de waalkade in Tiel”

Hier is het 4us voorgoed binnen gekropen en hij is tot de dag van vandaag fanatiek liefhebber van de band Doe Maar gebleven. Aan de bar bij een repetitieruimte in Tiel riep hij eens in een gezellige sfeer dat ie ooit nog eens in een echte Doe Maar Coverband zou willen zingen. Mensen reageerde enthousiast, en meteen begonnen andere muzikanten die aan de bar zaten zich aan te melden .

Leuk man , ik doe mee klonk het …

Nick , Leon , James , Thomas , Moos , Tamara , Jasmijn , Wim en Jerick.

Dit was de geboorte van Prima Bandje !!!

17.00 uur Joost de Lange Band

In maart 2019 vond de release plaats van het studioalbum Lonesome Wolf, met daarop met 11 eigen songs. Kenmerkend is de energieke sound met de nodige power en invloeden van blues, rock, grunge, pop en funk en de steeds weer meeslepende gitaarsolo’s. De vele recensies spraken zonder uitzondering vol lof over het album.

Het live-album Live in Antwerp verscheen in maart 2017. Deze live-registratie van een optreden vond plaats in Antwerpen en bevat zowel nieuw werk als bestaande nummers en ook enkele covers. Het album was een gevolg van de vele verzoeken van fans en leverde prima recensies op.

In september 2014 werd het album Magic Crow uitgebracht. Dit album kreeg zeer lovende recensies in oa. Blues Magazine en Rootstime; ook was er de nodige airplay. In geheel passende stijl werd met het nummer The Night Train een tweede videoclip opgenomen.

Het derde album Crazy Times is opgenomen in 2013. Hierna volgde ook de eerste videoclip met het nummer My Way. Het album kreeg een prima recensie in het Engelse magazine Blues Matters en ook Bluesmagazine en Rootstime schreven er enthousiast over.

Het album Change It kwam uit in 2011. Met dit album begon Joost zijn eigen band. Voor hem was het ook de start als zanger/gitarist. Tot dan speelde hij vooral instrumentaal en werd samengewerkt met andere zangers.

In 2010 werd het eerste album Outlaw opgenomen. Op dit album staan instrumentale nummers, vrijwel allemaal geschreven door Joost voor zijn eindwerk aan de Jazz Studio Antwerpen. Op Outlaw zijn veel verschillende invloeden en stijlen hoorbaar van gitaristen als Eric Johnson, Steve Vai, Paul Gilbert etc. Het leverde in de Muziekkrant OOR een mooie recensie op.

MITCHELL
JOOST
RAMSES

18.55 uur Made in Purple

MADE IN PURPLE neemt de missie op zich om het magische album MADE IN JAPAN van DEEP PURPLE nieuw leven in te blazen. Met het grootste respect worden de liedjes, geluiden en solo’s van “Made in Japan” gepresenteerd in een opzwepende live performance. 

Live… ter plekke… zoals het gebeurde in 1972.

Deze nummers werden uitgevoerd:

Highway Star, Child in Time, Smoke on the Water, The Mule, Strange Kind of Woman, Lazy, Space Truckin’. In 1998 werd het album geremasterd en werden 3 toegiften (destijds gespeeld) toegevoegd: Black Night, Speed ​​King en Lucille. Dit album bracht Deep Purple tot de status van ultieme wereldwijde headline-rockband en blijft na bijna 5 decennia de ultieme referentie voor elke hardrock- en metalband.

In vervoering gebracht en geïnspireerd door het hardrockvirus van de jaren ’70 gaan de muzikanten van Made in Purple elk met dit repertoire terug naar hun roots. Dit ambitieuze project wordt gedreven door de wens om de muzikale en technische uitdagingen te onderzoeken en de geest te omarmen waarin het album is gemaakt. Vier doorgewinterde sessie- en livemuzikanten die het rockvirus doorgeven aan volgende generaties aan de Muziekconservatoria van Brussel en Gent, één jonger vocaal supertalent dat, zoals Ian Gillan oorspronkelijk deed, de rol van “Jezus” vertolkte in de musical Jesus Christ Superstar: zij brengt je terug naar het mythische live meesterwerk van Deep Purple’s Made in Japan. Live… ter plekke… zoals het gebeurde in 1972.

20.50 Grollo Tribute to Cuby + Blizzards

GROLLO is de enige en daarmee ook de beste Cuby and the Blizzards tribute band van Nederland. Niet alleen komen ze muzikaal akelig dicht in de buurt van het origineel, ook qua uitstraling hadden deze heren destijds zo bij Cuby in de boerderij kunnen wonen. Samen delen ze de voorliefde voor muziek uit de jaren 60/70, en zo ontstond het idee om eens een eerbetoon te brengen. Aan wie anders dan aan Cuby and the Blizzards, met wie zij zich als provinciale (Diepenheim, Lemele, Deventer, Zwolle) bluesrockers zo verwant voelen.

Het passende instrumentarium hadden ze al. Dit is ook logisch aangezien de band bestaat uit leden van Tricklebolt, The Grand East, Money and the Man en Boogie Monster. Allemaal jonge bands die volop inspiratie putten uit de tijd dat Harrie Muskee zelf ook nog een broekie was. Het repertoire van Grollo beslaat uit de eerste tien jaar van de band, van ‘Desolation’ tot en met ‘Kid Blue’.

22.45 Bad Medicine

Er zijn vele tributebands en coverbands van Bon Jovi maar er is maar één Bad Medicine (Bon Jovi Tribute). De enige echte Bon Jovi tributeband uit Italië.

Bad Medicine weet met hun muzikaal getalenteerde bandleden – maar vooral het vocale talent van de zanger als geen ander dicht bij het origineel te komen.
Dat heeft men bewezen tijdens de vele shows in Nederland, Italië en Duitsland.

Door het publiek niet voor niets verkozen tot de beste Bon Jovi tribute band van Europa!
Bad Medicine heeft een topshow waarin niet alleen alle bekende oude nummers maar ook de nummers van het laatste nieuwe Bon Jovi-album worden gespeeld.

Ultieme Bon Jovi Tribute Band

 is een groep met meer dan 10 jaar tourervaring en een van de beste acts op het circuit van vandaag en deze ervaren rockers brengen dezelfde energie, enthousiasme en New Jersey-houding op het podium als Bon Jovi.

Bad Medicine hebben hun show het afgelopen jaar geperfectioneerd en gaat sterker dan ooit. Nieuwe zanger Jeffrey heeft een griezelige gelijkenis met Jon Bon Jovi en zijn vocale bereik spijkert alle hoogste noten terwijl hij de energieke podiumpresentatie van Jon in zijn vroege jaren tot leven brengt. Gecombineerd met Mike’s ongelooflijke gelijkenis met Richie Sambora, wiens vlammende gitaarsolo’s elke noot nagelen, krijg je een frontlinie die alleen wordt geëvenaard door Jon en Richie zelf.

Top