Header Image

Rock & Blues tussen de Dijken 2018

 

Dit festival
Rock & Blues Tussen de Dijken
werd voor de 3e maal georganiseerd op het terrein van
Minicamping Tussen de Dijken
in Tiel.

Optredende bands waren
Slapback Johnny
Hucksters
Fat Harry & The Fuzzy Licks
Big Bam Boom Band
Ralph de Jongh with Band
Troopers

 


FOTOGRAFIE COR PLAKKE


FOTOGRAFIE ERWIN VELDERS


ROCK EN BLUES TUSSEN DE DIJKEN
FLIPJES PRODUCTIONS


RALPH DE JONG BAND


FOTOGRAFIE DIVERSEN OPBOUW + FESTIVALSlapback Johnny is een band die hard werkt en nog harder rockt. Sinds 2012 heeft het trio in en buiten europa meer dan 50 keer per jaar bewezen een energieke live-show neer te zetten. Richie’s knallende drums, Rex’ vlammende gitaarspel en Peter’s beukende contrabas staan garant voor een knallende show.

Na meerdere EP’s met zowel eigen werk als bewerkingen van klassiekers zijn de Johnny’s druk bezig met het debuut-album dat in 2018 uit zal komen. Deze plaat zal uitsluitend uit eigen werk bestaan met veel variatie door invloeden uit rock ’n’ roll, rockabilly, hillbilly, swing en blues.

Slapback Johnny
Deze band zal het festival openen aanvang 13.30 tot 14.30 uur

 

 Hucksters
Hucksters is een rockcoverband en al sinds 1993 een begrip in Aalsmeer en omstreken.
De band verzorgt al meer dan 20 jaar optredens in café’s, feesttenten en -zalen in heel Nederland en of het nu om een kroeg of festival gaat, een optreden van Hucksters staat nog steeds garant voor een optreden vol dampende rockcovers.
De setlist wordt grotendeels samengesteld uit songs die niet meer weg zijn te denken uit de rockgeschiedenis, zoals songs van Queen, Deep Purple, Pink Floyd en Led Zeppelin. Daarnaast wordt het repertoire continue aangevuld met recentere rocksongs van jongere bands waarmee de muziek ook actueel wordt gehouden, zoals Foo Fighters, The Black Keys en Kings of Leon.

Hucksters
Aanvang optreden 15.00 uur tot 16.00 uur

 Fat Harry & The Fuzzy Licks
Contemporary blues is waarschijnlijk de beste omschrijving van de muziek van deze geroutineerde band uit Rotterdam.
Deze laat zich namelijk niet rangschikken onder een bepaalde categorie. Zo staat het begin 2013 verschenen album “Hard Lovin” Man” (Continental Records) bol van de diversiteit en en zelfgeschreven songs. Op het album zijn gastbijdragen van “The King Of Beale Street” Preston Shannon en Henry Oden op bas.
Soms klinkt er funk of harde soul om uiteindelijk weer terug te keren bij de old school blues. De binnen- en buitenlandse pers schreef met superlatieven.
Ook is de band niet onopgemerkt gebleven aan de andere kant van de oceaan.In 2007 verscheen het nummer “Drivin” Machine” op de sampler cd van het toonaangevende magazine “Big City Blues” en imponeerde Fat Harry’s spel in befaamde Chicago bluesclubs als Buddy Guy’s Legends en de Kingston Mines.
Zo won in 2015 Jan de Ligt de Dutch Blues Award voor saxofonist en werd Fat Harry reeds 2 maal genomineerd in de categorie gitarist.
Inmiddels is de band ook niet meer weg te denken uit de top van de vaderlandse blueswereld en een graag geziene gast op festivals en clubs.

Fat Harry & The Fuzzy Licks
Aanvang optreden 16.30 tot 17.30Big Bam Boom Band

Al sinds de Big Bang schuurt de Big Bam Boom Band de planken van diverse Nederlandse podia kaal met hun energieke mix van rock, bluesrock en blues, maar dan wel op hun eigen manier.

Gitarist Alfred v/d Linden speelde in The Juniors, Bintangs en Frank Kraayeveld band. Zanger/basgitarist Fred Jacquet speelde Groningen/Drenthe en Duitsland plat met o.a. Erwin Java’s Second Skin. Drummer Wessel van Alphen speelde eerder in Led Zeppelin tribute band Blackdog. Mondharpenist Rinus is ook bekend van The Vintage Brothers.

Big Bam Boom Band
Aanvang optreden 18.00 uur tot 19.15 uurRalph de Jongh with Band
Ralph de Jongh behoeft in bluesminnend Nederland eigenlijk geen introductie meer.
Ralph won meerdere malen de Dutch Blues Challenge.
Door zijn rauwe blues à la Seasick Steve vergaart hij ieder optreden weer nieuwe fans, en met als muzikaal vader Harry Muskee (Cuby and te Blizzards, RIP 26-11-2011) is hij een must om live te zien!
Ook zijn studio opnames en eigen composities zijn ijzersterk. Johan Derksen noemde zijn albums “verborgen juwelen”. Ralph de Jongh is een sensatie in de hedendaagse Nederlandse muziekscene.
Niet alleen om te horen, maar ook om te zien, zijn lijf en leden worden muziek als hij speelt.
Het publiek is telkens weer getuige van een niet aflatende, verbazingwekkende energie die uit al zijn poriën stroomt als hij optreedt.
En die energie resulteert elke keer weer in een geweldig bluesfestijn, eentje die wij Hollanders van de koude grond bijna niet meer kennen. Ralph’s muziek ontstijgt het gemiddelde blues-verhaal en daarmee zit het met zowel de vorm als de inhoud helemaal goed met deze bluesman. Solo is hij al geweldig, maar als band is hij niet te stuiten.

Ralph de Jongh with Band
Aanvang optreden 19.45 tot 21.00 uurTroopers
Troopers is een splinternieuwe, rauwe, energieke coverband waar je simpelweg niet omheen kunt. Maak je klaar voor vijf gemotiveerde mannen die je met schreeuwende gitaarsolo’s en stevige vocals naar ruigere sferen brengen!
De stijl van Troopers is classic metal en hardrock gemixed met wat modernere rock en powerbalads.

Bezoekers van het festival van vorig jaar waren zo enthousiast van het debuut van deze Tielse band, dat de organisatie heeft besloten dat zij het festival zullen afsluiten.

 

Troopers
Aanvang optreden 21.30 uur tot 23.00 uur

 

Top