Header Image

Rock & Blues tussen de Dijken 2022

Dit festival Rock & Blues Tussen de Dijken werd voor de 6e maal georganiseerd op het terrein van “Minicamping Tussen de Dijken in Tiel.”

Veldman Aanvang 13.30 

VELDMAN is een band die voortkomt uit de landelijk bekende “The Veldman Brothers”.

Na het uiteengaan van de broers Gerrit en Bennie, besloot singer/songwriter Gerrit Veldman samen met de huidige bezetting, Mathieu van Uden (drums) en Tenny Tahamata (bass) de band voort te zetten. Met het nieuw aangetrokken talent Matthijs Stauttener (keys) gaan ze de lijn door trekken. Andy Nijmeijer (keys) is de vervanger van Matthijs als hij andere verplichtingen heeft. 
Met nieuwe nummers, nieuwe website en nieuw management willen ze laten zien dat ze nog steeds bij de absolute blues top van Nederland behoren.

The Volatist Aanvang 15.00  

De organisatie kon er niet onderuit komen om ook dit jaar weer The Volatist te vragen voor een optreden. De band die inmiddels de bijnaam hebben gekregen van de Band Tussen de Dijken. In 2017 maakte de nieuwe band Troopers zijn debuut bij de tweede editie van het Rock en Blues festival. Ze speelden hardrock- en metalcovers en wonnen snel harten in de Tielse rockscene.

Na het vervullen van de succesvolle afsluiting van het festival in 2018 en 2019 werd het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan: het schrijven van eigen materiaal. Afgelopen jaar werd op Rock & Blues alvast een voorproefje weggegeven en werd hun eerste single The Volatist voor het eerst live gespeeld.

De nieuwe muzikale richting komt met een nieuwe naam:
The Volatist speelt unieke rocksongs uit eigen boek en wisselt af met de beste hardrock covers uit hun covertijdperk!

The Liberators Aanvang 16.30 

THE LIBERATORS is één van de langst bestaande rockband van Nederland met een indrukwekkende staat van dienst. Actief sinds 1979 en nog altijd springlevend. De vele Europese tournees brachten de band van Spanje tot in het hoge Noorwegen, soms door wereldsterren uitgenodigd om mee op tour te gaan als Robert Plant (Led Zeppellin), Gary Moore (✝︎) en anderen. Tournees werden afgewisseld met de release van drie albums, uitgebracht door gerenommeerde platenmaatschappijen in binnen- en buitenland als Polydor en Phonogram.

De band werd vooral bekend vanwege de energieke live shows. En dat doen ze nu nog. Nog altijd weet de band kroegen, zalen en festivals plat te spelen met de unieke mix van rock met een blues touch EN natuurlijk een energiek optreden.
De in 2015 overleden zanger Wouter Post, is vervangen door Stephan Hermsen.

Stephan Hermsen: lead vocals, harp and guitar. Frans Piepenbrock: lead guitars and vocals. Ronald Roodbol: bass and vocals.
Lucas Vroemen: drums, percussion, keys and vocals

The Glamrocks Aanvang 18.00 

Toni Peroni (drums o.a.HET GOEDE DOEL) en zanger Marcel Vandenberg leren elkaar kennen op een festival in Utrecht waar ze ieder met hun eigen band optreden….jaren vooraf roept een bevriende café-eigenaar al tegen ieder afzonderlijk dat ze elkaar zeker moeten ontmoeten…”Jullie zijn alle twee even hyper en gek”…..En nu is het dan eindelijk zover. De klik is er meteen, na de nodige biertjes en het uitwisselen van de telefoonnummers gaat ieder zijn weg, onder het motto: als iemand een leuk idee heeft voor een muzikaal project, laat maar weten…
Twee dagen later… Marcel neemt contact op met een idee… Er wordt afgesproken in het Utrechtse café Kanaalzicht… 

Dan ontstaat het idee om een ‘echte’ glamrock band te beginnen, dus de early seventies… Sweet, Slade, David Bowie, Gary Glitter, Alice Cooper, Mud, T-Rex, Mott The Hoople etc..etc..
Na intensief overleg wordt hun ‘droombezetting’ een feit… Johnny Dooms (o.a. 12 jaar bassist in Powerplay) wordt benaderd, hij ziet het meteen zitten en zegt volmondig ‘JA’….en (heel belangrijk): hij is ook een geweldige zanger!
Keyboard Wizard René ‘Di Maestro’ Meister wordt bij The Glamrocks weer herenigd met Toni Peroni. Samen hebben zij geglitterd in Het Goede Doel en De Quizmasters. En deze Maestro speelde ook met Diesel, Tambourine en de George Kooymans band, bekend van Golden Earring. Hij schrijft daarnaast de mooiste hits voor o.a. Henk Westbroek en tovert de wildste sounds uit zijn instrumenten.
Dan natuurlijk een gitarist…daar was de keuze niet zo moeilijk: Alfred Vanderlinden is de belichaming van het hele Glamrock-concept, hij ís namelijk Glamrock, dus wat ons betreft de enige optie. Aardig wat ‘vlieguren’ gemaakt bij de befaamde BINTANGS en de BIG BAM BOOM band.

Bintangs aanvang 19.45

Meer dan 60 jaar popmuziek in Nederland en de Bintangs zijn daar bijna even lang een deel van. Opgericht in 1961 en nog steeds springlevend. Dat maakt ze de langst bestaande-, nog altijd optredende-, cd, dvd en boek uitgevende rockband in de lage landen en, zeer waarschijnlijk, ook in de hele wereld. Bintangs zijn in 2019 opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame. In 2021 en 2022 vieren de Bintangs hun 60 jarig bestaan met een nieuw album en een nieuwe tournee.

Bintangs bestaan uit Oer-Bintang en mede-oprichter Frank Kraaijeveld (bas en zang),
Dagomar Jansen (gitaren, zang en mondharp), Marco Nicola (gitaren en zang) en Burt van der Meij (drums)

Oude tijden herleven.

Metiellica aanvang: 21.30  

Metiellica is de vrucht van een klassieke avond aan de bar, vier gepassioneerde Tielenaren met een voorliefde voor Metallica en een gevalletje ‘we zien wel waar het schip strand’. Met die ingrediënten als uitgangspunt, natuurlijk vernoem je dan deze tribute band Metiellica.

Wanneer een oproep komt staat deze band op om zonder grens of gêne de kans te grijpen iedereen mee te nemen in hun Metallica mania. Het schip blijkt nog steeds niet gestrand, de top niet bereikt en er is nog eindeloos veel energie te delen!

Acting like a maniac!

Top