Rock & Blues tussen de Dijken 2020

Dit gratis festival
Rock & Blues Tussen de Dijken
wordt voor de 5e maal georganiseerd op het terrein van
Minicamping Tussen de Dijken
in Tiel.

Optredende bands zijn:
Down by the Jetty
Undercover
Joost de Lange
The Volatist
Prima Bandje

Juke Joints

 


Down by the Jetty


Aanvang 14.00 uur Down by the Jetty
Down by the Jetty is een energieke, door Britse pub rock scene beïnvloedde, rhythm and blues band met de ‘Feelgood Factor’. Deze 4 ervaren muzikanten hebben elkaar via een omweg, van blues, rock tot rock and roll en Nederlandstalige formaties, in deze bezetting gevonden en delen sinds februari 2016 hun passie voor de pub rock via diverse podia door heel Nederland. Het ontstaan Eind 2015 kwam door het uiteenvallen van een eerdere formatie het initiatief om vanuit de pub rock gedachte een nieuwe band te starten en zo werd in februari 2016 Down by the Jetty geboren. In januari 2018 kwam er een wisseling van gitarist en werd er na een auditieronde de gitarist Rodger Sperwer, bekend van o.a. de Amersfoortse band Blueswheel, als nieuw bandlid aangetrokken. Samen met Hennie Boons, drummer van het eerste uur van de in 1985 opgerichte Limburgse band; Rowwen Hèze, vormt Martijn Apituley,(High Traditional – Marcel Scherpenzeel Band), de basis van dit dynamische viertal. Joni Simon Peña wakkert als frontman samen met Rodger Sperwer het vuur in de frontlinie aan.


Undercover


Aanvang 15.30 uur Undercover
Pleased to meet you….Let’s Spend The Night Together. Satisfaction guaranteed.
Undercover is een echte live band. Rauw en puur zoals de Stones zijn. Zonder een kopie te willen zijn van de Rolling Stones heeft Undercover een zanger met een net zo energieke performance als Mick Jagger en worden de legendarische riffs van Keith Richards in authentieke stemming gespeeld. Undercover klinkt als de Stones in hun beste jaren en speelt de nummers hartstochtelijk en herkenbaar. De ultieme Stonessfeer ontstaat door het publiek te betrekken bij de show. Naast de grote hits zoals Satisfaction, Angie, Sympathy for the devil, Paint it black en nog vele andere bekende titels speelt Undercover ook minder bekende nummers zoals bijvoorbeeld Time Waits for no one of Can’t you hear me knocking. De setlist verschilt per show en wordt samengesteld uit een zeer grote selectie oude en nieuwe songs uit de omvangrijke Rolling Stones catalogus. Een ding is zeker: Undercover heeft de muziek van de Rolling Stones goed onderzocht en begrepen en brengt deze met net zoveel passie en lol als de Stones (nog steeds) zelf doen. Undercover heeft dat de afgelopen jaren bewezen door uitgenodigd te worden op alle grote landelijke Stonesfanclubdagen in Nederland en België en mag zich thans verheugen op de warme belangstelling en support van een groot aantal Nederlandse en Belgische Stonesfans.


Joost de Lange

Aanvang 17.15 uur Joost de Lange Band
A
ls zanger/gitarist heeft Joost de Lange zijn eigen band opgericht. Ook voor die tijd was hij al geen onbekende in de Rock en Blues scene. Hij speelde eerder in verschillende bands, waaronder de Zeeuwse rockband Yes You Did, waarmee hij 5 albums uitbracht en de Zeeuwse popprijs won.
Na enkele bandwisselingen is in 2014 Ramses Donvil op de drums er bij gekomen. Joost en Ramses kenden elkaar al langer van de Jazz Studio in Antwerpen en ook van rock/blues-projecten uit de Vlaamse scene. In 2015 maakte Mitchell Goor met zijn strakke, groovy baslicks de huidige lineup compleet.
Dit Power Trio is een graag geziene gast op veel podia zowel nationaal als internationaal. Ze weten iedere gitaarliefhebber steeds weer te raken. Met veel optredens achter de rug in zowel clubs als op festivals heeft de band genoeg ervaring om een stevige show neer te zetten. Tijdens hun live-shows wordt een indrukwekkende mix gespeeld van vooral veel eigen werk en ook nummers van Jimi Hendrix, Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan. Weet u meteen in welke hoek u deze mannen muzikaal zoeken kunt.
In maart 2019 vond de release plaats van het studioalbum ‘Lonesome Wolf’, met daarop met 11 eigen songs. Kenmerkend is de energieke sound met de nodige power en invloeden van blues, rock, grunge, pop en funk en de steeds weer meeslepende gitaarsolo’s. De vele recensies spraken zonder uitzondering vol lof over het album


The Volatist


Aanvang 18.45 uur The Volatist
In 2017 maakte de nieuwe band Troopers zijn debuut bij de tweede editie van het Rock en Blues festival. Ze speelden hardrock- en metalcovers en wonnen snel harten in de Tielse rockscene.
Na het vervullen van de succesvolle afsluiting van het festival in 2018 en 2019 werd het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan: het schrijven van eigen materiaal. Afgelopen jaar werd op Rock & Blues alvast een voorproefje weggegeven en werd hun eerste single The Volatist voor het eerst live gespeeld.
De nieuwe muzikale richting komt met een nieuwe naam: The Volatist speelt unieke rocksongs uit eigen boek en wisselt af met de beste hardrock covers uit hun covertijdperk!


Prima Bandje

Aanvang 20.15 uur Prima Bandje
Op 12 Juni 1983 werd leadzanger Jerick , op zeer jonge leeftijd voor het eerst door zijn ouders meegenomen naar een concert.
“DOE MAAR op de waalkade in Tiel”
Hier is het 4us voorgoed binnen gekropen en hij is tot de dag van vandaag fanatiek liefhebber van de band Doe Maar gebleven. Aan de bar bij een repetitieruimte in Tiel riep hij eens in een gezellige sfeer dat ie ooit nog eens in een echte Doe Maar Coverband zou willen zingen.
Mensen reageerde enthousiast, en meteen begonnen andere muzikanten die aan de bar zaten zich aan te melden . Leuk man , ik doe mee klonk het negen keer … Therry , Nick , Wim , Dirk , James , Moos , Tamara , Jasmijn , Wim en Jerick. Dit was de geboorte van Prima Bandje !!!
Met doorgewinterde muzikanten die de klappen van de zweep wel kennen heeft Prima Bandje zich de grootste hits van Doe Maar eigen gemaakt. Dit met een enorme dosis plezier erbij en echte buttons voor de fans, geeft een feest zoals de mannen van Doe Maar dat in de jaren tachtig deden.
Prima Bandje is een negen mans formatie die Doe Maar in de tachtiger jaren doet herleven .


Juke Joints

Aanvang 21.45 Juke Joints
Er is in ons land vrijwel geen podium meer te vinden waar The Juke Joints niet hebben gespeeld. Al jarenlang trekken deze ‘Masters Of Rock Rollin’ Blues’ met hun opzwepende mix van allerlei rootsverwante muziekstijlen door Nederland en ver daarbuiten. Deze Zeeuwse bluesrockers en winnaars van de 2012 en 2016 ‘Dutch Blues Foundation Award for Best Dutch Blues Band’ zetten al 35 jaar nationale en internationale podia in vuur en vlam.
The Juke Joints spelen een mix van bluesrock, rock&roll, en ook zydeco wordt niet geschuwd. Ze stonden op festivals en clubpodia in heel Europa maar ook in Amerika en deelden de affiches met o.a.: Buddy Guy, Alvin Lee, Van Morrisson, Walter Trout, Ten Years After, Jan Akkerman, Eddy Clearwater, Johnny Winter en Joe Bonamassa.
Het werd dus hoog tijd om ze op ons festival op te laten treden. Met drummer en zanger Peter Kempe. Michel Staat (gitaar), Sonnyboy v.d. Broek (harmonica, zang, accordeon) en Derk Korpershoek (bas, zang) completeren de band.
The Juke Joints staan garant voor kwaliteit en geven de bezoekers gegarandeerd een ‘energie-injectie’. Zo hebben wij dit jaar weer een prachtige afsluiter van ons festival.


 

Top