Rock

Dit gratis festival Rock & Blues Tussen de Dijken wordt voor de 2e maal georganiseert op het terrein
van de Minicamping Tussen de Dijken in Tiel.

De volgende bands treden op:

 • Chewy’s Wish een 3 mans rockband olv. Jan Palthe,
 • Double D Debbie een bekende rock & bluesband uit de Betuwe,
 • Troopers een nieuwe Rockband uit Tiel die voor de eerste maal optreden ,
 • Rob Orlemans and Halfpastmidnight, een rockband van het eerste uur,
 • AJ Plug, op dit moment de beste bluesband van Nederland
 • En we sluiten af met Stetus Kwoo, een Status Quo coverband uit de jaren 90 die speciaal voor dit festival nog éénmaal zullen optreden.

Wilt u overnachten, neem dan contact met ons op!

[ezcol_1half]

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

[/ezcol_1half_end]

CHEWY’S WISH een rocky, jazzy bluestrio met:
Jan Palthe, gitaren/zang,
Wim Hobe, basgitaar en
Nick Beckers slagwerk.

Na jaren spelen met T-Bone, Dirty White Boys, P.A.F. en vele experimenten, ontmoette gitarist/zanger Jan Palthe tijdens een jamsessie in een bluesbar eindelijk twee gelijk gestemde zielen met wie het meteen klikte en de band was er.
Het repertoire bestaat uit BB King, Robert Johnson, Rory Gallagher, Cream, Chuck Berry en noem maar op zonder een respectabel aantal eigen nummers te vergeten die beslist niet de minste genoemd mogen in de rij grote namen.

 

 


Double D Debby

Een Betuwse rock en blues coverband die al jaren de kroegen en kleine festival op de kop zetten met hun muziek. De combinatie van zang, saxofoon, gitaar en drums is uniek in de Betuwe en dragen bij tot een prachtige festival sfeer.

 

 

 

 

 


Even voorstellen Troopers

Troopers is een splinternieuwe, rauwe, energieke coverband waar je simpelweg niet omheen kunt. Maak je klaar voor vijf gemotiveerde mannen die je met schreeuwen…de gitaarsolo’s en stevige vocals naar ruigere sferen brengen!

De stijl van Troopers is classic metal en hardrock gemixed met wat modernere rock en powerbalads.

Wij als organisatie van Rock & Blues zijn er trots dat hun eerste optreden op ons Festival zal zijn.

Bezetting:

 • Leon Damhuis (drums + backingvocals)
  Wim Hobe (basgitaar)
  Pim Kleinbussink (slaggitaar + backingvocals)
  Ronald Vermaat (sologitaar + backingvocals)
  Raymond Molag (leadvocals)


“ROB ORLEMANS & HALF PAST MIDNIGHT”

De Nederlandse blues-rock formatie Rob Orlemans & Half Past Midnight behoort tot de top van het blues en rock genre. Het power trio is met grote regelmaat te vinden op diverse nationale en internationale podia o.a.in de Usa waar ook al twee albums zijn opgenomen. De band krijgt niet alleen keer op keer lovende kritieken van zowel de Nederlandse als buitenlandse media maar laat ook het publiek laaiend enthousiast achter.

Rob Orlemans is zonder meer het “gezicht” van de band. Met zijn kenmerkende stijl wordt hij een van de beste blues-rock gitaristen genoemd.

Zijn ietwat doorleefd stemgeluid en enerverend gitaarwerk is ieder optreden weer een ware happening.

De line up van de band bestaat uit Piet Tromp op Bas, Ernst van Ee op Drums (Highway Chile,Vengeance,Lana Lane) en Rob Orlemans op gitaar en zang.

Met deze stevige ritmesectie creëert Orlemans een band die vanaf de eerste minuut vol energie uit de startblokken schiet en garant staat voor een spetterende performance.

Het laatst verschenen album “Highway Of Love” bevat aanstekelijke goed doordachte songs met veel rock en blues invloeden en krijgt internationaal fantastische recencies en is inmiddels buiten Europa ook in USA en Japan uitgebracht

Momenteel werkt Rob Orlemans af en toe samen met Michael Katon (Knock Out Boogie Tour)en was oa ook te zien op de mainstage van Ribs en Blues. Nieuw Album: Katon & Orlemans “LIVE K.O.”

Bandsite: www.halfpastmidnight.nl en/of www.roborlemans.com


“AJ Plug is de beste blueszangeres van Nederland (…) Een natuurtalent (…) Een geboren bluesbeest”. Was getekend Johan Derksen.

De invloedrijke ambassadeur van de blues steekt zijn bewondering voor AJ Plug niet onder stoelen of banken. De carrière van de uit Katwijk afkomstige zangeres gaat sinds de release van haar tweede album ‘Chew Chew Chew’ (oktober 2016) in een sneltreinvaart. De cd van de stoere blondine oogst louter jubelende recensies. Zo schreef Music Maker: “Ze heeft alle twaalf songs op het album zelf geschreven en die zijn allemaal van topklasse. Alleen al omdat ze diverse stijlen in het bluesgenre beheerst. Dan weer rockt het, dan hoor je weer een tranentrekkende ballad. Gewoon een topplaat!” (5 sterren).
Met haar krachtige, gekwelde en altijd van blues doordrenkte vocalen deed AJ Plug voor het eerst van zich spreken in 2014 met de cd ‘Let Go or Be Dragged’. Positieve reacties en een vermelding op de cover van het Amerikaanse bluesmagazine ‘Blues-E-News’, in het goede gezelschap van o.a. Beth Hart, Susan Tedeschi en Shemekia Copeland, waren haar deel. Recent werd AJ Plug door de Dutch Blues Foundation uitgeroepen tot ‘Dutch Blues Vocaliste 2016’,


Stetus Kwoo

Zoals de naam doet Stetus Kwoo al doet vermoeden zijn de muzikanten zelf ook nog eens Quo fans vanaf het eerste uur. Daarom spelen Kees, Martin, Andre, Robert en Edwin de QUO muziek zoals het hoort. Met de herkenbare dubbele gitaarpartijen en meerstemmige zang.

Stetus Kwoo heeft alle bekende songs van Quo op de setlijst staan.
De muziek staat garant voor een feestje. Kortom een enthousiaste Status Quo Tribute band bestaande uit bandleden met passie voor de muziek die ze spelen en die daarmee elke zaal meeslepen in hun enthousiasme.

Of ze nu spelen in de plaatselijke kroeg, een buitenfestival, de sporthal of zelfs het Gelredome, met Stetus Kwoo is het altijd feest en zullen zorgen voor een mooie afsluiting van een dag Rock & Blues Tussen de Dijken!

Top